Profesionalni slastičar talijanskih slastica

Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA su za Vas pripremili jedinstveni slastičarski program u trajanju od devet mjeseci.

Ovaj intenzivni program internacionalnog karaktera izvodi se na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA, u gradu Colorno.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u sedam mjeseci formira buduće profesionalne slastičare s naglaskom na specijalizaciji na talijanskim desertima i slasticama. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i tromjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima, hotelima ili slastičarnicama te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.

 

Trajanje programa: 7 mjeseci

Cijena programa po studentu 14.000 €, PDV je uključen u cijenu

 

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program certifikata Profesionalni slastičar talijanskih slastica
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak, Colorno)
  • Ručak od ponedjeljka do petka  (Sisak, Colorno)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj i hranu (osigurava restoran domaćin) i pomoć studentima tijekom stažiranja
  • Troškovi prijevoza od Siska do Colorna

 

U cijenu nisu uključeni:

  • Obroci vikendom

 

Detaljan pregled programa

 1.    Period u Sisku

Obrazovanje za profesionalnog slastičara talijanskih slastica počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. U trajanju od dva mjeseca studenti stječu znanja u slastičarskim  temeljima, naprednim slastičarskim tehnikama te internacionalnom slastičarstvu u cilju sveobuhvatne pripreme za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. U sklopu programa je i predmet osnove talijanskog jezika, a također se podučava kulinarska terminologija na engleskom jeziku. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne pariške akademije Le Cordon Bleu. 

 

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Sigurnost hrane, sigurnost u kuhinji i zaštita na radu 20 Teorija i praksa
Napredni slastičarski temelji 60 Teorija i praksa
Internacionalno slastičarstvo i dizajn jelovnika 60 Teorija i praksa        Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Nutricionizam 14 Teorija i praksa
Napredno slastičarstvo 52 Teorija i praksa        Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Suvremena gastronomija i blagovaonske usluge u kulinarstvu 12 Teorija i praksa
Management u ugostiteljstvu 10
Osnove poduzetništva
Ekonomika poslovanja
Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa
Osnove talijanskog jezika 72 Teorija i konverzacija

Ukupan broj sati

342

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Sisku:

  • Školskih sati: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavni materijal: osigurane od strane  Kul IN-a
  • Uniforme: osigurane od strane Kul IN-a

   

2.   Period u Colornu 

Edukacija se u sljedeća dva mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.

Program je osmišljen po ALMA Metodi  koja u dinamičnom internacionalnom okruženju na engleskom jeziku garantira uspješno daljnje usavršavanje vještina u pripremi talijanskih slastica. Nastava također obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se dobio uvid u proces proizvodnje, preradu i komercijalnu distribuciju namirnica vezanih uz slastičarstvo.

Teorijska i praktična nastava u školi ALMA koju vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i slastičarskim  kabinetima u povijesnoj palači Palazzo Ducale. Nakon edukacije u trajanju od dva mjeseca, a prije početka stažiranja, nastavno osoblje ALMA-e će ocijeniti napredak svakog studenta. 

 

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Talijanski deserti za ceremonije i godišnjice 40 Teorija i praksa
Moderne banketne torte 40 Teorija i praksa
Moderno mignon slastičarstvo 40 Teorija i praksa
Tipovi termičke obrade slastica od čokolade 40 Teorija i praksa
Praline i čokolada 40 Teorija i praksa
Šećer, dragèe i slastice s marcipanom 40 Teorija i praksa
Talijanska plemenita dizana tijesta 40 Teorija i praksa
Talijanska plemenita osnovna dizana tijesta 40 Teorija i praksa
Slano slastičarstvo ili slastičarstvo za buffet 40 Teorija i praksa

Ukupan broj sati

360


Ukupan broj mjeseci

2


Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Colornu:

  • Školskih sati: 8 sati dnevno, od ponedjeljka do petka ili subote
  • Grupe od minimalno 12 do maksimalno 20 studenata
  • Jezik: engleski jezik
  • Skripte: isporučene od strane  ALMA-e
  • Uniforme: dobivaju se od ALMA-e

 

3.    Stažiranje

Kulinarske vještine polaznici će dalje usavršavati kroz tromjesečno stažiranje u talijanskim slastičarnicama ili u slastičarskim odjelima renomiranih talijanskih restorana, s ciljem primjene naučenog tijekom nastave u Sisku i Colornu. Stručna praksa je vrlo intenzivna i uzbudljiva, a mnogima će otvoriti vrata u svijet vrhunskog slastičarstva. 

ALMA će pažljivo odabrati mjesto stažiranja prema osobinama svakog pojedinog polaznika, njegovim željama, sklonostima, snagama  i slabostima.

Za vrijeme stažiranja polaznici imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.

 

4. Završni ispit

Finalno testiranje stečenog znanja i vještina usvojenih tijekom školovanja provjerit će se na završnom ispitu na talijanskoj kulinarskoj akademiji ALMA. U sklopu praktičnog ispita polaznici pripremaju slastice na zadanu i slobodnu temu, a po završetku pripreme, deserte ocjenjuju ugledni talijanski slastičari, pastry chefovi/mentori.

Po uspješnom završetku stažiranja te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA studentu dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni slastičar talijanskih slastica. 


Upisi su u tijeku!


Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.

Obratite nam se s povjerenjem već danas!

 

 


 Kul IN/ALMA - Prijavnica - Zajednički program - Profesionalni slastičar talijanskih slastica