Tomislav Primorac

 

 

 

 

 

 

 

Predavač kulinarskih praktikuma

 

“Uživam u polaznicima poticati želju za učenjem, pobuđivati im strast spram kuhanju i usavršiti im stručna znanja uz dodir vlastite filozofije. Veseli me činjenica da sam dio novog vala hrvatskog kulinarstva, koji ima izuzetno potencijala te će siguran sam, pitanje je vremena, biti prepoznat na svjetskom nivou. ”


Tomislav Primorac prvi je predavač u Kulinarskom Institutu koji se može pohvaliti da jedan od najuspješnijih alumnia Kul IN-a. Zajedno s drugom generacijom polaznika Tomislav je uspješno završio zajednički program Kul IN-a i ALMA-e Profesionalni kuhar talijanske kuhinje. Kao vrlo ambiciozan i ustrajan polaznik Tomislav se tijekom školovanja dokazao kao vrlo perspektivan mladi kuhar. 

Svoju strast prema kuhanju Tomislav je otkrio još u ranim godinama. Nakon završene Srednje ugostiteljske škole u Zagrebu, odlučio se prije nastavka školovanja s tada 18 godina krenuti prvo raditi. Stekao je tako par godina radnog staža po restoranima u Zagrebu, među kojima je radio u konobi Gajeta te je radio sezonu na Jadranu u Blue Sun Hotelima. Međutim radno iskustvo mu nije bilo dovoljno te se odlučuje upisati zajednički program Profesionalni kuhar talijanske kuhinje Kulinarskog Instituta Kul IN i talijanske kulinarske akademije, ALMA. Tijekom program u ALMA-i mentori su mu bili Bruno Ruffini, Mauro Eli, zatim chefovi Enrico Zanirato, Antonella Ricci, Marco Gobbiotti, Pier Giorgio Parini, Vitantonio Lombardo, Claudio Ruta i Davide Cannavino.

Po završetku programa odlazi na stažiranje u sjevernu talijansku regiju Trentino-Alto Adige u grad Trento kod chefa Federica Parolaria koji uspješno vodi obiteljsku osteriu Le due Spade. Razmišljati lokalno, a pripremati globalno ključ je uspjeha brojnih renomiranih talijanskih restorana koji svojim jelovnicima privlače goste iz cijeloga svijeta. Kako oplemeniti lokalne namirnice nadahnjujućim i osuvremenjenim recepturama imao je prilike naučiti Tomislav, tijekom tih pet mjeseci. U sklopu stažiranja, Tomislav je imao kao jedan od glavnih zadataka zajedno uz pomoć svoga chefa kuhinje osmisliti glavno jelo i desert za završni ispit. Za ispite koji su se održali u prosincu 2014. godine u ALMA-i Tomislav je za svoja jela pronašao inspiraciju u prirodi sjeverne Italije, posebno planinskim vrhovima Alpi koji obiluju bogatom florom i faunom. Za glavno jelo Tomislav je tako pripremio file jelena s pjenicom od smreke, klekovim bobicama te listovima kupusa, a za desert parfe od smreke sa šumskim voćem i mrvicama biskvita.

S diplomom pod rukom Tomislav se iz Italije vraća u svoj rodni grad Zagreb te se na prijedlog predavača Kul IN-a Marka Hernauta prijavljuje za posao kuhara u renomirani zagrebački restoran Mano. Tomislav je odmah uvršten u dio tima koji ima prilike osmišljavati jelovnike, a Mano je upravo prepoznatljiv po izuzetno inovativnim i hrabrim kombinacijama okusa i serviranju. Svoja znanja i iskustva danas prenosi polaznicima kuharskih programa: Profesionalni kuhar talijanske kuhinje, Profesionalni kuhar za catering i buffet i Kulinarstvo.

 

Mentori i chefovi s kojima je surađivao:

Chef Zdravko Perić

Chef Marko Hernaut

Chef Enrico Zanirato – Tajut

Chef Antonella Ricci – Al Fornello da Ricci

Chef Marco Gobbiotti – Cuciaa

Chef Pier Giorgio Parini  - Povero Diavolo

Chef Vitantonio Lombardo - Locanda Severino

Chef Claudio Ruta - La Fenice

Chef Davide Cannavino – La Voglia Matta

Chef Ivan Tomašević

 

 

0.jpg 12.jpg 40.jpg IMG_9156.jpg IMG_9157.jpg IMG_9520.jpg 1.jpg 4.jpg 7.jpg 8.jpg 25.jpg 26.jpg 15780_771110456285452_7323541992466661569_n_1.jpg DSC_0018.jpg DSC_1719.jpg DSC_1738.jpg DSC_1753.jpg DSC_1758.jpg DSC_1849.jpg DSC_1871.jpg