Vijesti

Međunarodni tjedan talijanske gastronomije

Neraskidiva veza tradicije i suvremenosti priča je o uvijek inovativnoj i kreativnoj talijanskoj kuhinji. Kulinarski show vodit će poznata talijanska chefica Isa Mazzocchi, čiji restoran La Palta je nagrađen Michelinovom zvjezdicom, a Fabio Amadei, profesor povijesti i kulture talijanske gastronomije, Talijanske kulinarske akademije ALMA, predstavit će magičnu vezu Emilie-Romagne, skladatelja Giuseppe Verdia i umjetnosti kuhanja. Prijave za kulinarski show su u tijeku!
Pročitaj više

Dani otvorenih vrata: Školovanje za kulinarske managere

U sklopu predstavljanja novog programa Kulinarski Management polaznici će biti u prilici upoznati dio predavačkog tima obiju škola ZŠEM i Kul IN, razgledati školu, upoznati sadašnje polaznike, istražiti mogućnosti stažiranja ili zapošljavanja po završetku programa te ispuniti prijave. Za sudjelovanje na Danu otvorenih vrata: Školovanje za kulinarske managere možete se prijaviti do 20.11.2017.!
Pročitaj više

Studij kulinarstva u talijanskoj prijestolnici gastronomije

Očuvavši bogatu kulinarsku tradiciju koja se prenosila generacijama i pažljivo upotpunjavala novim idejama, Italija si je zasluženo priskrbila status dominantne svjetske gastronomske sile. Ozbiljan pristup gastronomiji i prehrambenoj industriji, danas u vrijeme stvaranja jedne globalne visoke kuhinje, Talijani su uspjeli zadržati vlastitu autonomnost i inovativnost, čime su se nametnuli kao vodeća zemlja za edukaciju budućih chefova. Moderna talijanska kuhinja danas je tako uzor svjetskom gastro svjetonazoru.
Pročitaj više

Od IT-a do profesionalnog kulinarstva

“Privatni i profesionalni život u potpunosti su mi se razlikovali. Slobodno vrijeme koristio sam samo za istraživanje novih restorana i barova u Sydneyu, sve u želji da isprobam što više novih okusa i kombinacija. Stalno sam kuhao doma za prijatelje, uživao u eksperimentiranju, probavanju novih namirnica i začina, a onda sam u jednom momentu shvatio da cijelo svoje slobodno vrijeme i zaradu trošim jedino i samo na hranu i putovanje.”
Pročitaj više

Upoznaj svijet kulinarstva u društvu kolega iz cijeloga svijeta

Profesionalni kuhari i slastičari iznenađuju nas zadivljujućim jelovnicima koji su spoj osobne gastronomske tradicije te mnogobrojnih iskustava školovanja i rada u različitim zemljama. Kontinuirana komunikacija, učenje i rad s kolegama iz cijeloga svijeta čine školovanje u Kulinarskom Institutu Kul IN posebnim. Internacionalno okruženje polaznicima omogućuje umrežavanje koje ih uspješno priprema za nadolazeću profesionalnu karijeru. Upisi za programe u siječnju traju do 01. prosinca 2017.!
Pročitaj više