Novosti

13
Feb

Život chefa je nevjerojatan i lud u svakom smislu

“Kada sam počela, radila sam kuhinju koja nije predstavljala mene, prezentirala je samo tehnike i namirnice s kojima sam se naučila kuhati, ali u jednom trenutku sam shvatila da želim stvoriti kuhinju koja nosi dio mene, što nije nimalo jednostavno. Za razotkrivanje vlastitog identiteta i osobnosti kroz kuhanje potrebno je proći kroz dug proces, skinuti sve sa sebe, ogoliti se i dopustiti si slobodu.”
Pročitaj više
29
Jan

Putovanje iz Brisbanea otkrilo mi je profesionalno slastičarstvo

“Po završetku programa slastičarstva u Kul IN-u počela sam graditi ideju o vlastitoj kompaniji u sklopu koje bi pripremala dekorativne torte, sitne catering slastice i kolače. Na moju veliku sreću za početak sam imala priliku vježbati u profesionalnoj kuhinji obiteljskog caffe bara, što je doista velika pomoć za svakog početnika.”
Pročitaj više
25
Jan

Program stažiranja

Nakon uspješno završenog programa i položenih ispita polaznici koji imaju želju nastaviti svoja znanja i vještine nadograđivati kroz rad u renomiranim hrvatskim i talijanskim hotelima, restoranima, slastičarnicama te catering kompanijama ili hrvatskim vinarijama, vinotekama i wine barovima predavački tim Kulinarskog Instituta Kul IN će uz neprestani rad i praćenje razvoja polaznika odabrati odgovarajuće mjesto stažiranja prema individualnim kvalitetama i daljnjem profesionalnom usmjerenju polaznika.
Pročitaj više
16
Nov

Međunarodni tjedan talijanske gastronomije

Neraskidiva veza tradicije i suvremenosti priča je o uvijek inovativnoj i kreativnoj talijanskoj kuhinji. Kulinarski show vodit će poznata talijanska chefica Isa Mazzocchi, čiji restoran La Palta je nagrađen Michelinovom zvjezdicom, a Fabio Amadei, profesor povijesti i kulture talijanske gastronomije, Talijanske kulinarske akademije ALMA, predstavit će magičnu vezu Emilie-Romagne, skladatelja Giuseppe Verdia i umjetnosti kuhanja.
Pročitaj više