Peruanska i japanska kuhinja u Kul IN-u

Krenite zajedno s nama na daleko putovanje tržnicama i gastronomskim kutevima svijeta. Nahranite gurmana u sebi i ponesite dio svjetske trpeze kao trajno sjećanje.

Uvijek prisutna želja za novim istraživanjima i putovanjima oblikovala je našu današnjicu čudesnim spojevima kultura i tradicija. Pomorskim putevima mijenjala se gastronomska karta svijeta čime su se i najčuvanije nacionalne kuhinje oplemenile novim namirnicama i recepturama. Dok su tako nova carstva nastajala, a druga bila na izmaku, gastronomija kao trajni pečat nastavila je pripovijedati priče iz davnina. U otkrivanju gurmanskih tragova minulih i suvremenih civilizacija svi istinski gastronomadi imat će priliku uživati s nama na radionici Peruanske i japanske kuhinje u Kul IN-u koja će se održavati u petak i subotu, 29. i 30. rujna 2017. godine.

Radionice će voditi Erwin Polar iz Sjedinjenih Američkih Država koji je svoje peruanske  i japanske korijene brižno njegovao unutar obitelji, ali i spravljajući tradicionalna jela za prijatelje. Gastronomsko nasljeđe i dijelić svojih običaja predstavit će u Kul IN-u. 

 

Voditelj radionica: Erwin Polar

Vrijeme održavanja radionica:

  • Peruanska kuhinja - 29. rujna 2017. godine, od 10 do 15 sati.
  • Japanska kuhinja - 30.rujna 2017. godine, od 10 do 15 sati.

 

Peruanska kuhinja

Živopisni tragovi globalne kulture najbolje se osjete u okusima peruanske kuhinje. Nastala je na temeljima velikih indijanskih civilizacija te se nakon kolonizacije počela ubrzano mijenjati pod utjecajem španjolske, portugalske, i talijanske kuhinje. Dodatnim doseljavanjem stanovnika iz cijeloga svijeta s vremenom nastaju vidljive promijene i osjeti se veliki pečat afričke, japanske i kineske kuhinje. Jedinstveno gastronomsko nasljeđa te autentične lokalne namirnice Perua zaslužne su da je to danas jedna od najutjecajnih kuhinja svijeta.

Japanska kuhinja

U zemlji izlazećeg sunca hrana je visoko na ljestvici društvenih vrijednosti. Uz japansku kuhinju često se veže nastavak (naj) starija, zdravija, autentičnija, kreativnija itd. Nebrojene recepture japanske kuhinje koriste sve vrste morskih plodova, riba, crvenog mesa, riže, tjestenine, čajeva, umaka, gljiva itd. Japanska gastronomska povijest ide uz bok s filozofijom života, pridaje se velika važnost svakom detalju, a perfekcionizam i posvećenost je ono što čini japansku kuhinju toliko zadivljujućom.

Radionice su otvorene za javnost. Broj mjesta je ograničen, a kako biste si na vrijeme rezervirali prisustvo na radionici prijaviti se može putem e-maila info@kulinst.com te na brojeve telefona 044/ 538 880 i 099 266 8918.

 

 

 

 

 


12122551_934580759950346_8100717551520685405_n.jpg 0-2.jpg 12112497_934580713283684_3572004130185314119_n.jpg 6-2.jpg 1-2.jpg 7-2.jpg 8-2.jpg 42-2.jpg