Predavanje pobjednice američkog MasterChefa Christine Ha: Kuhanje kao peto osjetilo

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ja sam živi dokaz da se snovi mogu ostvariti i

kada imaš najmanje šanse za uspjehom.”

 - Christine Ha


Christine Ha dolazi iz Houstona u državi Teksas. Prva je slijepa pobjednica američkog MasterChefa. Usprkos nedostatku vida, oduševila je profesionalnošću, znanjem u kuhanju i smislom za estetiku. Pobijedivši na MasterChefu, njezina popularnost počinje strelovitom brzinom rasti, izdaje kuharicu Receipes From My Home Kitchen: Asian and American Comfort Food, koja je bila prema New York Timesu najprodavanija knjiga godine, bila je gost predavač na TEDx, njezina životna priča zaintrigirala je medije u cijelome svijetu od BBC-a, NPR-a, potpisuje ugovor za kulinarsku emisiju naziva Four Senses, član je žirija na MasterChefu u Vijetnamu, a 2014. je dobila prestižnu nagradu Hellen Keller za osobni doprinos od američke fondacije slijepih osoba, koje su između ostalih dobili Ray Charles, Patty Duke i Stevie Wonder. 

U suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, Kulinarski Institut Kul IN ugostit će svjetski poznatu pobjednicu američkog MasterChefa Christine Ha. Uz iznimno kulinarsko umijeće i upornost da pokaže kako unatoč nedostatku vida, svojim znanjem u kuhanju može parirati top chefovima, ostavila je sve bez daha, od Gordana Ramsaya, Graham Elliota, Joe Bastianicha do cijele kulinarske struke koja ju je s oduševljenjem pratila.

Inspirativno predavanje na temu Kuhanje kao peto osjetilo, Christine Ha održat će u Kulinarskom Institutu Kul IN (Capraška ulica 12, 44 010 Sisak) u petak, 09. lipnja 2017., u 10 sati. O svojim životnim motivacijama, borbama, kulinarstvu, MasterChefu i upoznavanju sebe kroz gastronomiju, Christine Ha će otkriti u Kul IN-u. 

 

Društvene mreže:

theblindcook.com

facebook.com/theblindcook  | Twitter: @theblindcook

YouTube.com/ChristineHaTube | Instagram: @theblindcook

Christine_Ha_17_Julie_Soefer_Photography.jpg Christine_Ha_19_Julie_Soefer_Photography.jpg Christine_Ha_cookbook_5_Mitch_Mandel_Rodale.jpg christine_w_judges_nho.jpg Christine_Ha_Recipes_from_My_Home_Kitchen_cover_Rodale.jpg