Kulinarstvo

Kulinarski Institut Kul IN osmislio je jedinstveni program kulinarstva u trajanju od dva mjeseca, u sklopu kojega će polaznici dobiti znanja u kuharstvu i osnovama slastičarstva.

Ovaj intenzivni program namijenjen je polaznicima koji žele unaprijediti svoja znanja u kuharstvu ili profesionalno se usmjeriti prema gastronomiji. U sklopu programa polaznici će imati kuharske praktikume, teorijsku nastavu, stručne posjete različitim proizvodnim centrima ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predavanja gostujućih hrvatskih i inozemnih chefova.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u dva mjeseca polaznicima pruži osnovna znanja potrebna za početak rada u profesijama vezanim uz kulinarstvo. Uz kvalitetnu nastavu i profesionalna znanja koja će polaznici naučiti tijekom programa, imat će također priliku ostvariti brojne kontakte s eminentnim kuharima i šefovima kuhinja te izbliza upoznati profesionalnu gastronomiju.

 

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni kuhar.

Trajanje programa: 2 mjeseca

Cijena programa po studentu 4.625,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.

 

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program Kulinarstva
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka  (Sisak)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Nastavni materijal
  • Uniforme

Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 200 Eura. Upišite željeni program dva mjeseca prije početka školovanja i ulovite kupon.

Upisi za programe u listopadu traju do 09. listopda 2017.!

 Termini izvođenja nastave:

  • 23.10.2017. - 22.12.2017.
  • 08.01.2018. - 09.03.2018.
  • 12.03.2018. - 11.05.2018.
  • 14.05.2018. - 13.07.2018.
  • 06.08.2018. - 05.10.2018.
  • 15.10.2018. - 14.12.2018.

Detaljan pregled programa:

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Povijest kuharstva

6

Teorija

Higijena hrane i zaštita na radu

13

Teorija

Osnovne tehnike termičke obrade namirnica

24

Teorija i praksa

Osnovne tehnike rezanja

25

Praksa

Priprema hrane, umaci i juhe

27

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Osnovne tehnike obrade mesa i ribe

85

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Povrće i vegetarijanska prehrana

57

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Deserti

43

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Management u ugostiteljstvu

 

10

Osnove poduzetništva

Ekonomika poslovanja
Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa 

Ukupan broj sati

332

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju

  • Nastavni program: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavna literatura: osigurana od strane  Kul IN-a
  • Uniforme: osigurava Kul IN

 

Kulinarski praktikumi

S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše kuharske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše kuharske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu kulinarskih praktikuma su: Higijena hrane i zaštita na radu; Osnovne tehnike termičke obrade namirnica; Osnovne tehnike rezanja; Priprema hrane, umaci i juhe; Osnovne tehnike obrade mesa i ribe; Povrće i vegetarijanska prehrana i Deserti.

 

Stručni posjeti

U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, mesa i suhomesnatih proizvoda, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju lokalne proizvode te uče detalje proizvodnje ili pripreme namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.

 

Stažiranje

Nakon uspješno završenog programa i položenih ispita. Polaznici koji imaju želju nastaviti svoja znanja i vještine nadograđivati kroz rad u renomiranim hrvatskim hotelima ili restoranima, Kulinarski Institut Kul IN će im omogućiti priliku za stažiranje.

Kulinarski Institut Kul IN će s obzirom na kvalitete, sposobnosti i želje polaznika odabrati mjesto stažiranja. U sklopu stažiranja koje traje tri tjedna, polaznici imaju priliku uz profesionalno mentorstvo steći dodatna znanja i vještine te iskusiti rad u profesionalnom okruženju. 

Za vrijeme stažiranja polaznicima nije osiguran smještaj i hrana.

 

Za sva dodatna pitanja i  informacije javite se na:

 

Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.

 

Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.

Obratite nam se s povjerenjem već danas!

 

Kul IN - Prijavnica - Kulinarstvo