Profesionalni kuhar talijanske kuhinje

Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA su za Vas pripremili jedinstveni program talijanske kuhinje u trajanju od devet mjeseci.

Ovaj intenzivni program internacionalnog karaktera izvodi se na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA, u gradu Colorno.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u devet mjeseci formira buduće profesionalne kuhare s naglaskom na specijalizaciji u talijanskoj gastronomiji. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i petomjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima i hotelima te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.

 

Trajanje programa: 9 mjeseci

Cijena programa po studentu je 14.000 €, PDV je uključen u cijenu

 

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program certifikata Profesionalni kuhar talijanske kuhinje
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak, Colorno)
  • Ručak od ponedjeljka do petka  (Sisak, Colorno)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj i hranu (osigurava restoran domaćin) i pomoć studentima tijekom stažiranja
  • Troškovi prijevoza iz Siska u Colorno 

 

U cijenu nisu uključeni:

  • Obroci vikendom 

 

Termini izvođenja nastave:

  • 23.10.2017. - 01.08.2018.

Upisi za programe u listopadu traju do 09. listopada 2017.!

Detaljan pregled programa  

  1. Period u Sisku:

Obrazovanje za profesionalnog kuhara talijanske kuhinje počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. U trajanju od dva mjeseca studenti stječu znanja u osnovnim vještinama i tehnikama kuhanja kako bi bili u potpunosti pripremljeni za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. U sklopu programa je i predmet osnove talijanskog jezika, a također se podučava kulinarska terminologija na engleskom jeziku. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne akademije Le Cordon Bleu. 

 

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Povijest kuharstva
6 Teorija
Higijena hrane i zaštita na radu 13 Teorija
Osnovne tehnike termičke obrade namirnica
24 Teorija i praksa
Osnovne tehnike rezanja 25 Praksa
Priprema hrane, umaci i juhe 27 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Osnovne tehnike obrade mesa i ribe 85 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Povrće i vegetarijanska prehrana 57 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Deserti 43 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Management u ugostiteljstvu 10
Osnove poduzetništva
Ekonomika poslovanja
Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa
Osnove talijanskog jezika 72 Teorija i konverzacija

Ukupan broj sati

404

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Sisku:

  • Školskih sati: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavni materijal: osigurani od strane  Kul IN-a
  • Uniforme: osigurane od strane Kul IN-a

 

     2.  Period u Colornu:

Edukacija se u sljedećih dva mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.

Program je osmišljen po ALMA Metodi  koja u dinamičnom internacionalnom okruženju na engleskom jeziku omogućuje uspješno daljnje usavršavanje kulinarskih vještina s ciljem specijalizacije u talijanskoj gastronomiji. Studenti će tijekom školovanja u ALMA-i uz kulinarske praktikume učiti povijest talijanske kuhinje i kulture, lokalne proizvode i namirnice, vina i tjestenine. Nastava obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se polaznicima predstavio proces proizvodnje, prerade i komercijalne distribucije namirnica vezanih uz kulinarstvo.

Teorijsku i praktičnu nastavu vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, a odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i kuhinjama smještenim u povijesnoj palači Palazzo Ducale. Nakon edukacije u trajanju od devet tjedana, a prije početka stažiranja, nastavno osoblje ALMA-e će ocijeniti napredak svakog studenta.

 

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Talijanska kuhinja i kultura 16 Teorija
Proizvodi i sirovine 16 Teorija i praksa
Demonstracije gostujućih Chefova 24 Demonstracija i degustacija
Kulinarske tehnike i praksa 167 Demonstracija i praksa
Vina 27 Teorija i degustacija
Tjestenina 36 Teorija i praksa
Posjete raznim proizvodnim pogonima 40 Poduka na licu mjesta
Izvještavanje i procjena napretka 10 Sastanci

Ukupan broj sati

360

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Colornu:

  • Školskih sati: 8 sati dnevno, od ponedjeljka do petka
  • Grupe od minimalno 15 do maksimalno 20 studenata
  • Jezik: engleski jezik
  • Nastavni materijali: osigurani od strane ALMA-e
  • Uniforme: osigurane od strane od ALMA-e

 

3.    Stažiranje

Kulinarske vještine studenti će dalje usavršavati kroz petomjesečno stažiranje u renomiranim talijanskim restoranima i hotelima, s ciljem primjene naučenog tijekom školovanja u Sisku i Colornu. Trening će zasigurno biti vrlo intenzivan i uzbudljiv, a mnogima će otvoriti vrata u svijet visoke gastronomije. 

ALMA će pažljivo odabrati destinaciju stažiranja prema osobinama svakog pojedinog studenta, njegovim željama, sklonostima, snagama  i slabostima.

Za vrijeme stažiranja studenti imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.

 

4. Završni ispit

Završno testiranje stečenog znanja i vještina usvojenih tijekom edukacije provjerit će se na završnom ispitu u školi ALMA. To je praktični ispit kojeg će ocijeniti ugledni talijanski kuhari i chefovi-mentori, a sastoji se u pripremanju autorskog jela i deserta s karakteristikama zadane talijanske regije.

Po uspješnom završetku stažiranja, te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA studentu dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni kuhar talijanske kuhinje. 


Upisi za programe u listopadu traju do 09. listopada 2017.!

Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.

Obratite nam se s povjerenjem već danas!

 

 

Kul IN/ALMA - Prijavnica - Zajednički program - Profesionalni kuhar talijanske kuhinje