Alumni

Ponekada se čini kao da školovanju jednostavno nikada nema kraja. Posebno kada krenu ispiti, većina studenata se primi za glavu i zapita se je li njima sva ta gnjavaža doista i trebala. Nakon nebrojenih sati čitanja knjiga, odslušanih predavanja, pisanja radova i odrađenih kulinarskih praktikuma sljedeći korak je diploma. Nakon svečane dodjele diploma, proslave s obitelji i prijateljima još jedno vrijeme nastavimo s ushitom i ponosom prisjećati se kako je zapravo bilo lijepo školovati se te kako se trud na kraju uvijek isplati. S diplomom u rukama i samopouzdanjem King Konga kreće nova stepenica života koju svi obično gledaju s makar malom dozom bojazni.

Traženje posla nije nimalo lak zadatak jer zahtjeva određene prezentacijske i komunikacijske vještine koje apsolutno nemaju veze s ocjenama i uspjehom u školi, a dobro je oboružati se sa srećom i hrabrosti. Kako je biti školovani kuhar i tražiti pravi posao, onaj koji nadahnjuje, pruža mogućnost napredovanja, učenja te daje jedan dodatni smisao, donosimo vam u tri priče, od tri polaznika programa Profesionalni kuhar talijanske kuhinje, koji su nakon međunarodnog iskustva školovanja vrlo brzo zakoračili tu novu stepenicu života i danas svega par mjeseci poslije, nakon diplome mogu se pohvaliti da rade u izuzetnim restoranima gdje imaju priliku pokazati sva svoja znanja i talente.